Zwart

Kunstontmoetingen in Zwolle

Zwolle krijgt nieuw Stadsfestival

ZWOLLE - In 2011 heeft de laatste editie van Festival ZwArt plaatsgevonden. Deze zomer gaat Zwolle kennis maken met een nieuw evenement, het Stadsfestival. Organisatoren van onder meer het Thorbeckegrachtfestival, Festival ZwArt en mogelijk studentenintroductie de GRASweek bundelden de krachten in de culturele week.

Zwollenaren Niek van der Sprong en Sander Dol tekenen voor de organisatie. Ook theater De Spiegel is bij het initiatief aangehaakt.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag bekend gemaakt dat het de komende vier jaar 80.000 euro bijdraagt aan de totstandkoming van het festijn. Volgens wethouder van cultuur Nelleke Vedelaar vormen de losse evenementen vanaf volgend jaar één nieuwe stichting. "Die krijgt dan vier jaar de tijd om zich te bewijzen. We gaan wel letten op kwaliteit en op bereik."

Meer informatie over het Stadsfestival is te vinden op www.stadsfestival.nl

 

Beste Festival ZwArt ooit!

TyphoonZwArt

Beste festival ZwArt ooit, eindigt met een kleurrijke hemelbestorming.

Festival ZwArt sloot afgelopen zondag af met een eerbetoon van Firma Weijland aan het festival. Het tweeduizend koppig publiek, gevormd door kunstenaars en liefhebbers van ZwArt en Typhoon lieten een ballonnenzee de lucht in gaan met de boodschap: hoop op toekomst voor Zwart. Er kwamen meer dan 28.000 bezoekers. Er speelden 48 gezelschappen meer dan 250 voorstellingen, waarvan 25 gratis. En er waren 120 vrijwilligers en 300 studenten actief. Online had het festival nog eens 3000 volgers die het journaal van Overijssel bekeken.

Lees meer: Beste Festival ZwArt ooit!

 

Festivaljournaal

Bekijk hier het festivaljournaal

www.jijenoverijssel.nl

 

Tips van de dag

THE NEWS

De ongecensureerde preview van de reality opera The News door het Clazz Ensemble met video’s van Boiten & Kerstens. THE NEWS gaat voorjaar 2012 in premiere in Pittsburgh, Chicago en NYC. In theater Odeon om 20:30 uur.

Rigoreus Zwart

Dansen in Odeon. Met JacobTV, Jaap Drupsteen, Nobody Beats The Drum, 33 1/3, $imon & Giographic. Van 23:00 tot 03:00 uur in theater Odeon.

 

Festivaljournaal

Bekijk het festivaljournaal van vrijdag 8 juli

www.jijenoverijssel.nl

 

Festivaljournaal

Bekijk het festivaljournaal van donderdag 7 juli

www.jijenoverijssel.nl

 

Festivaljournaal

Bekijk het festivaljournaal van woensdag 6 juli

www.jijenoverijssel.nl

 

Festivaljournaal

Bekijk hier het festivaljournaal van dinsdag 5 juli

www.jijenoverijssel.nl

 

Overzicht

Het overzicht kwijt?

Download nu het complete overzicht als blokkenschema en het programma op het Grote Kerkplein

Het is nu ook mogelijk om bij het programmaoverzicht te selecteren op datum.

 

Live uitzending Festival ZwArt

Vanaf dinsdag 5 juli laat de provincie Overijssel haar inwoners weer mee genieten van een Overijssels festival: ZwArt! Op 5 juli zijn de openingsvoorstellingen van dit festival live te zien op het Grote Kerkplein in Zwolle, op jijenoverijssel.nl en via diverse partners.

Kijk, praat en geniet mee
Dinsdagavond 5 juli begint met een live registratie van de voorpremière van de video-opera ‘Si Wang’, gevolgd door ‘Cities Change the Songs Of Birds’. De voorstellingen zijn gecomponeerd door componist JacobTV. Aan beide voorstellingen werkt de talentvolle harpiste Lavinia Meijer mee. Al zijn ze voor een besloten publiek, de provincie Overijssel geeft samen met Beeld van Overijssel en Festival ZwArt alle inwoners de mogelijkheid om live mee te genieten.

 

Lees meer: Live uitzending Festival ZwArt

 

Pagina 1 van 2

#festivalzwart